Follow us

U septembru će čak 7 planeta biti retrogradno - evo šta možemo da očekujemo

U ovom slučaju, 7 neće biti tako srećan broj...

MissBloom TEAM
retrogradne planete u septembru

Na sam pomen retrogradnih planeta, vrlo verovatno vam se okreće želudac. Najozloglašenija među njima, Merkur, zaista ume da napravi dar-mar, ali na sreću, retrogradni hod nekih planeta ponekad ni ne osetimo jer one, pogodite šta, veći deo godine idu u tom pravcu!

Uglavnom, retrogradnost u astrologiji nije nimalo loša, naprotiv, normalna je. Osim toga, ovakav hod planeta ne mora nužno da znači katastrofu - češće je slučaj da samo treba da zastanemo, primirimo se, napravimo pauzu, obratimo pažnju na svoja osećanja i potrebe, da rešimo nerazjašćena pitanja iz prošlosti i - to je to! Ne zvuči tako teško, zar ne?

Najzanimljivije od svega je što nas tokom septembra očekuje retrogradni hod čak sedam planeta, što nas navodi da shvatimo da sedam možda ipak i nije tako srećan broj. No, ne paničite unapred. Neće biti tako strašno.

Pluton: 27. april - 6. oktobar

Pluton je planeta smrti i ponovnog rađanja, a kada je u retrogradnoj "poziciji" zahteva od nas upravo to - smrt nečeg starog, a rađanje nečeg novog. Potrebno je da odbacimo sve one stvari iz prošlosti koje više nemaju nikakvu svrhu, kako bismo napravili mesta za sve ono novo što dolazi. Budući da je i planeta kontrole, manipulacije i onih tamnih strana naše ličnosti, možda ćete primetiti ovakva raspoloženja više nego ranije.

Saturn: 23. maj - 10. oktobar

Saturn važi za jako tešku planetu koja poziva na odgovornost, disciplinu i zrelost. Ipak, kada je retrogradan, on zapravo biva mnogo blaži prema nama i njegova pravila prestaju da budu tako stroga i intenzivna. Upravo zato, imaćete vremena da razmislite o svojoj poslovnoj etici kao i trudu koji ulažete u sve što radite.

U septembru će čak 7 planeta biti retrogradno - evo šta možemo da očekujemo

Jupiter: 20. jun - 18. oktobar

Jupiter je planeta ekspanzije, avanture, mudrosti i spontanosti. Prosto, kada Jupiter "uđe u prostoriju" nemoguće ga je ne primetiti! Ova planeta čini da se osećamo jače, hrabrije, bolje. Ipak, kada je Jupiter retrogradan, poziva nas da se okrenemo sebi i onome što se dešava u nama, zbog čega će naša spiritualna strana biti dosta izraženija.

Neptun: 25. jun - 1. decembar

Neptun je planeta koja podstiče sanjarenje, maštu, intuiciju, ono nesvesno što tinja u nama. Kada je retrogradan, Neptun nas pak lišava svih iluzija i naivnosti, donoseći jasnoću koja nam je bila potrebna kako ne bismo živeli u svojim zabludama.

Hiron: 15. jul - 19. decembar

Iako je reč o asteroidu, a ne planeti, Hiron takođe ima svoj uticaj - povezan je sa našim nesigurnostima, ali i vrednostima koje negujemo. Hiron će na videlo postaviti naše najdublje rane, ali će nam isto tako pokazati kako da ih zalečimo. Kada je retrogradan, podstiče nas da pogledamo dublje u svoje srce, da posvetimo pažnju svojim emocijama koje smo do sada potiskivali ili ignorisali. Retrogradni Hiron zapravo može da bude neverovatno značajno iskustvo isceljenja.

Uran: 19. avgust - 18. januar 2022.

Uran je nepredvidiva planeta koja je fokusirana na individualnost i futuristički način razmišljanja - zato je on uvek dva koraka ispred. Kada je u retrogradnom hodu, njegova nestabilnost još više dolazi do izražaja, ali u ovom periodu bi valjalo da se okrenemo onome što zaista jesmo i da bez straha to prezentujemo i svetu. Ovo je takođe odličan period za razvoj samostalnosti.

Merkur: 27. septembar - 18. oktobar

Retrogradni Merkur možda nije dobar za započinjanje novih projekata iz prostog razloga što je celokupna komunikacija u zastoju i problemu, ali je zato dobar za vraćanje na staro ali samo sa jednim ciljem - razrešenje!

Tekst: Ivana Tomić

Fotografije: Pexels

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master