Follow us

12 ludih činjenica o znacima zodijaka

Bilo da se zaklinjete u sudbinu ispisanu u zvezdama ili smatrate da je praćenje nedeljnog horoskopa stvar prošlosti, dalekosežni uticaj je neporeciv: astrologija se praktikuje više od dva milenijuma i danas je industrija vredna milijarde dolara.

MissBloom TEAM
astrologija

U ljudskoj je prirodi da želimo da znamo više o sebi, a za mnoge ljude upravo je astrologija zlatna prilika. Bilo da se zaklinjete u sudbinu ispisanu u zvezdama ili smatrate da je praćenje nedeljnog horoskopa stvar prošlosti, dalekosežni uticaj je neporeciv: astrologija se praktikuje više od dva milenijuma i danas je industrija vredna milijarde dolara. Čak ako se smatrate vrhunskm ljubiteljem horoskopa, možemo se kladiti da ne znate sve. Jer, kada stvar pruzmu statističari portala BestLife, pronaći će bar 12 činjenica koje zvuče ludo, ali su istinite i sigurno će vam biti nove.

1. Škorpije su najčešći lideri sveta

Ako ste lider neke države, najverovatnije ste rođeni u znaku Škorpije. Tako bar kaže statistika, na osnovu analize kompanije Vocativ, koja otkriva čak 22 državnika u skoro 200 modernih zemalja. A u istoriji ih je među kraljevima, kraljicama i drugim vladarima bilo i više. I svi su pokazivali osobine Škorpije, želju za nezavisnošću i ambiciju.

2. Rakovi su najopasniji

Saosećajni, brižni, privrženi porodici i želji za sigurnošću - ovako ih vidimo svi, osim američke fedelarne policije, FBI. Njihovi podaci pokazuju da je najviše uhapšenih upravo rođeno u znaku Raka. Takođe, njihovi prestupi su među najozbiljnijima.

3. Blizanci su najveće varalice

Da, Rakove najčešće hapse, ali kada uhapse Blizance, ispostavi se da je to najviše za zločine poput prevare ili krađe.

4. I Jarčevi su, ali na drugi način

Njima oči lutaju na sve strane. Od svih astroloških znakova, Jarčevi imaju najviše naloga na veb stranici Ashley Madison, poznatoj po tome da okuplja preljubnike. Takođe su uspeli da se povežu sa najviše ljudi.

5. Lavice "vise" u teretanama

Anketa vođena među više od 10.000 Britanki pokazalo je da najviše "kraljica zodijaka" odlazi u teretane i gimnastičke sale, bar dva puta više od svakog ostalog znaka.

6. Device su velike žrtve diskriminacije na poslu

Pažnju istraživača na ovaj podatak je privukao slučaj iz mnogoljudne i industrijski razvijene Kine. Jedan poslodavac je objavio oglas za zapošljavanje i naročito naglasio da su dobrodošli svi kandidati, osim onih rođenih u znaku Device. Ispostavilo se, naime, da se za ovaj znak uvreženo veruje da su "žestoke naravi i preterano kritični".

7. Strelčevi imaju najviše šanse da postanu slavni

Što ne znači da će to i ostati. Naime, istraživanje koje je vodio Cartoon Network pokazalo je da je svako peto dete zvezda rođeno u znaku Strelca. A koliko ih je zadržalo slavu kada su odrasli, još ne znamo jer je i slava varljiva kategorija.

8. Najviše bogataša je među Ovnovima

Analizom Forbesove liste milijardera otkriveno je da je više ljudi Ovnova nego bilo kog drugog iz zodijaka. Pripadnici ovog znaka su poznati po odlučnosti, što je ujedno prva među osobinama onih koji su sposobni da zarade novac.

9. Vodolije su vrhunski sportisti

Portal SouthFloridaAstrologer je pogledao natalne karte najboljih sportista sveta i pronašao razlog njihovog uspeha: u znaku ili podznaku njih petina ima Vodoliju. Sledeći po broju su Rakovi.

10. Ribe pate od mračnih misli

Časopis Perceptual and Motor Skills je objavio istraživanje o vezi između osobina horoskopskih znakova i samoubilačkih misli, te došao do zaključka da ta veza postoji samo kod rođenih u znaku Riba. Takođe, Ribe su, prema statistikama, znak koji će najčešće projuriti kroz crveno svetlo.

11. Blizanci najradije menjaju poslove

Nekoliko statističkih analiza je potrvrdilo: Blizanci toliko vole promene da ih prati još jedna reputacija - da će najlakše od svih znakova dati otkaz na jednom poslu i tražiti drugi.

12. Škorpije pucaju od seksepila

Treba li objašnjavati zašto? Jer su najtajanstveniji znak u horoskopu koji ujedno ima najveću sposobnost da vas uveri u ono što želi. Zaista eksplozivan koktel.

Tekst: Milica Đorđević

Fotografije: Unsplash

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master