Follow us

Jutarnje prečice: Kako da uštedite vreme spremajući se, a da ipak izgledate odlično?

Ko kaže da treba da provedemo sate i sate spremajući se kako bismo izgledale dobro, naročito ujutru? Otkrivamo vam najbolje "prečice" koje ćete želeti da primenite već narednog jutra!

MissBloom TEAM
Jutarnje prečice

Bez obzira na to da li ste onaj tip koji ujutru bez problema ustaje i sprema se za novi radni dan ili pak odlažete ustajanje iz kreveta do krajnjih granica pa onda žurite da ne biste zakasnili, činjenica je da ne želite da gubite vreme na spremanje - ako već ne morate. Upravo o tome govorimo danas - u nastavku teksta otkrijte naše jutarnje "prečice" kojima štedimo vreme dok istovremeno dobijamo željene rezultate!

Nega

Skratite vreme za 80%

Zaboravite na komplikovanu korejsku rutinu od 10+ koraka! Nema potrebe da trošite toliko vremena na vašu kožu, posebno ujutro kada je cilj da zaštitite lice uz pomoć antioksidanata i SPF-a. Kozmetika je u današnje vreme toliko inteligentno formulisana da nema potrebe da nanosite više slojeva raznih proizvoda ako ste u manjku s vremenom. Umesto toga, opredelite se za formule sa višenamenskim efektom, koje pokrivaju sve vaše potrebe i održavaju kožu u balansu tokom dana.

Ne štedite vreme na čišćenju lica

Postoji jedan korak koji treba da izbegnete, a vezan je za čišćenje lica! Maramice za skidanje šminke će manje-više samo razmazati ono što već stoji na licu, a zbog trljanja mogu izazvati dodatnu iritaciju. Bolje probajte neku od onih magičnih rukavica ili običnih pamučnih peškirića koji uz pomoć tople vode skidaju višak koji se nakupio tokom noći. Ili se opredelite za micelarnu vodu, koja je uvek proveren izbor.

Jutarnje prečice: Kako da uštedite vreme spremajući se, a da ipak izgledate odlično?

Šminka

Kremasti proizvodi su in!

Ima nešto još bolje od višenamenskog komada šminke koji možete koristiti za više stvari. Da biste uštedeli još vremena, koristite kremaste proizvode. Oni se odlično nadograđuju jedan preko drugog i daju divan balzamast finiš. Postoje proizvodi koji se mogu koristiti na obrazima, na usnama, ali i na kapcima. Neutralni i ružičasti tonovi su odlični i mogu se naneti svuda. Isto važi i za bronzane. Poenta je pronaći nijanse slične onima koje će vaše lice prirodno dobiti. Na taj način imaćete monohromatski look koji je sada vrlo trendi, ali izgleda vanvremenski lepo. Kremasti proizvodi u stiku su odlični i za ten, ali gledajte da ih ne nanosite po celom licu, već samo gde je potrebno. Ukoliko ste srećnica i nemate mnogo toga da pokrivate, potreban vam je samo korektor.

Obrve "za poneti"

Poznato je da obrve daju izraz licu i kada su lepo popunjene prave veliku razliku. Međutim, ako ste u žurbi, onda ste i u problemu, jer za njih je potrebno više vremena. Kada su retke i tanke, popunjavanje će vam oduzeti previše vremena. Zato probajte tetovažu obrva u obliku šminke i na taj način ćete imati obrve kakve želite i do tri dana.

Jutarnje prečice: Kako da uštedite vreme spremajući se, a da ipak izgledate odlično?

Kosa

Divna frizura danima

Feniranje kose deo je rutine koja zasigurno oduzima najviše vremena i brendovi traže inteligentne načine da se to zaobiđe. Zato, na primer, postoje šamponi koji izravnavaju kosu i uz pomoć moringa ulja zaglađuju sitne dlake i sprečavaju njihovo mršenje. Ali pre nego što odlučite da perete kosu ujutro, probajte da to učinite veče pre, ako možete, i spavajte sa ravnomerno upletenom pletenicom. Sutradan ćete imati lagane talase koje samo treba stilizovati uz pomoć pene i ako je potrebno blago natapirati mesta kako biste sve ujednačili. Za jutarnje sušenje kose važno je da imate jak fen, jer ćete tako bar duplo smanjiti vreme sušenja. Suvi šampon je must-have pomoćno sredstvo, kako za masnu kosu, tako i za dodatni volumen.

Jutarnje prečice: Kako da uštedite vreme spremajući se, a da ipak izgledate odlično?

Da li ste znali: U proseku, naše čitateljke provedu devet minuta negujući kožu, 15 minuta potroše na šminkanje, a 16 minuta na stilizovanje kose. Tako da je to 40 minuta utrošenih na beauty rutinu, što je četiri sata i četrdeset minuta nedeljno! Produžite dan i uštedite vreme uz pomoć naših praktičnih saveta.

Tekst: Redakcija MissBloom.rs

Fotografije: Shutterstock

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master