Follow us

3 najveća zemljotresa u brakovima milenijalaca

Dok ste planirali venčanja, ružičaste naočare niste skidali...

MissBloom TEAM
milenijalci i brak

Ali sada, kada je matičar rekao svoje, a gosti se razišli, možda ćete otkriti da niste baš spremni za rolekoster braka. To može biti bilo šta, od mešanja roditelja i šire rodbine, nedostatka finansijske stabilnosti ili makar teškog navikavanja na činjenicu da nam je dojučerašnja devojka/dečko sada bračni partner. Bilo da se često raspravljate ili ste se suočili sa složenijim problemima, sigurno postoji izlaz. A kakav će biti, to zavisi samo od vas (dvoje). Istraživači su pronašli šta je to što naviše potresa brakove milenijalaca. Možda je to bilo isto i u vreme njihovih roditelja, samo što se danas o tome više razgovara. Pogledajte tri glavna razloga i saznajte kako možete probati da ih rešite na prijateljski način.

1. Premalo strpljenja

Život može biti nepredvidiv. Ako vam nedostaje strpljenja, možda će vam pasti na pamet da ispraznite frustraciju na svom partneru, što nije baš pravedno prema njemu. Bilo da vas je na to izazvao posao iz snova koji vam je izmakao iz ruku, porodična obaveza koja vam je stala na put ili čak beba koju niste još planirati, ozlojeđenost može rasti i preti da ubije ljubav u vašem braku. Strpljenje i vera da će stvari krenuti nabolje su odličan način da se sa partnerom plivate u olujnom moru života.

2. Nedostatak saosećanja

U početku, postoji izvesna radost u prihvatanju očiglednih mana vašeg supružnika. To zahteva veliko razumevanje. Na primer, ako vaša supruga kaže u ljutnji da je završila sa vama, to ne mora da znači da ona želi da izađe iz zajednice. Naprotiv, to bi moglo značiti da joj je stalo do vas, ali ne može da razume kako se ponašate u određenoj situaciji. Postupanje prema svakom problemu sa emocionalnom elokvencijom i pokušajem da makar nakratko vidite kako izgleda biti u tuđim cipelama može biti od vitalnog značaja i pomoći vam da se razvijete kao par.

3. Previše ljutnje, premalo smeha

Ponekad vam osvetljavanje situacije može pomoći da se nasmejete svojim problemima umesto da brinete i da se osećate preopterećeno problemima sa kojima se suočavate kao par. Bez obzira da li pokušavate i ne uspevate da pronađete dom u okviru budžeta, imate duge dane na poslu zbog kojih ste nervozni ili se loše nosite sa neredom u svom stanu - deljenje dobrog humora između vas dvoje može učiniti da se ove prepreke lakše premoste. Ne svađajte se nego diskutujte, smejte se spremno i toplo zagrlite jedno drugo da biste brzo rešili situaciju.

Foto: Unsplash

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master