Follow us

3 stvari koje nikada ne govorite prijateljici ili prijatelju koji se upravo "autovao" kao LGBT

Odavno ste znali ili ste makar sumnjali da vašu drugaricu ili druga privlače ljudi istog pola. Koja bi bila vaša prva reakcija?

MissBloom TEAM
3 stvari koje nikada ne govorite prijateljici ili prijatelju koji se upravo "autovao" kao LGBT

Šta god da je, jedina stvar koja ne bi trebalo da bude je osuda. Podrška, briga i ljubav je sve što vaše drago biće želi od vas na kraju, a presuda je poslednja stvar koju ona/on očekuje od vas.

Međutim, uprkos tome što ste požurili da im pokažete koliko ih podržavate, usput ćete ih možda nenamerno povrediti. "Kako je to moguće?", pitate se. Ima stvari koje zvuče smešno, ali zapravo mogu ostaviti nepopravljivu štetu u umu vašeg LGBT prijatelja.

Dakle, evo tri stvari koje nikada ne bi trebalo da kažete prijatelju koji se upravo "autovao" kao LGBT.

1. Nadam se da ti se ne sviđam ja

Hteli ste da ovo zvuči duhovito? Ili ste se stvarno uplašili za vaše prijateljstvo? U svakom slučaju, vaš prijatelj to može smatrati ponižavajućim i uvredljivim, a ako se baš nađe povređen, čak će početi da vas izbegava, ne zato što se ljuti na vas, već zbog toga da biste ipak mogli da mu sudite. Dakle, šta god da radite, nikada ne govorite ovu rečenicu svom LGBT prijatelju.

2. Kada si prvi put odlučila/odlučio da budeš "ovakav"?

I ovo je nešto što je uvredljivo i ponižavajuće. Dok ih podržavate, od suštinskog je značaja da se uzdržite od izgovaranja stvari koje mogu izražavati nepoštovanje ličnosti, u bilo kom slučaju. A ako ste samo radoznali i želite saznati više o LGBT zajednici, Internet bi trebalo da bude vaš prvi izvor. Postavljajte sva svoja pitanja na Internetu, saznajte više o onome što vas zanima i poštedite svog prijatelja muke da odgovara na nebitna pitanja.

3. Obavesti svoju porodicu

Reći ili ne je lični izbor vašeg prijatelja. Ne insistirajte bez potrebe. Najvažnije je da svom prijatelju ostavite slobodu, kao i svakom drugom, da donosi sopstvene odluke. U redu je dati savet, ali ne i u i uputstva. Između njih je tanka linija i važno je da to znate.

Foto: Unsplash

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master