Follow us

Odbij me nežno: Evo kako da to uradite kada morate

Odbijanje je najneugodnija situacija u svetu dejtinga.

MissBloom TEAM
odbijanje u vezi

Koliko god vam laska to što je neko zainteresovan za vas, teška situacija se stvara čim shvatite da vi ne osećate isto. Šta ako vas neko za koga niste zainteresovani pozove da izađete? Svi znamo da odbijanje nije najprijatnije iskustvo.

Predlažemo vam 4 ljubazna načina da nekoga odbijete u zavisnosti od situacije i vrste odnosa koji imate sa tom osobom.

1. Budite što jasniji

Kada se neko mora odbiti, nema mesta nejasnoćama. Verovatno ćete biti u iskušenju da zasladite ono što ćete reći, ali nemojte! Iskrenost je zaista najbolje rešenje u ovoj situaciji. Najbolja stvar koju možete da uradite (za oboje) jeste da mirno, ali čvrsto kažete da niste zainteresovani. Ne ostavljajte nikakvu sumnju u vašu odluku, a kamoli lažnu nadu da ćete se predomisliti.

2. Razgovarajte opušteno

Ako vas kolega pozove da izađete, budite jasni u stavu da niste zainteresovani i da se ne osećate obaveznom da objašnjavate zašto. Održavanje ležernog tona učiniće da se obe strane osećaju opuštenije u nezgodnoj situaciji. Ne morate ići dalje od toga. Nije grubo; to je jednostavno. Pokušajte ovo: "Cenim poverenje što ste me pitali, ali mislim da nismo na istoj strani. Ne tražim vezu, ali hvala što pitate!"

3. Prihvatite činjenicu da ćete ih povrediti

Onaj ko je odbijen biće uznemiren, šta god da mu kažete. Sve što možete da uradite je da minimalizujete uticaj na njega tako što ćete naglasiti zašto ste odlučili da ga odbijete, a ako je to bila njegova greška, recite mu o tome kako bi se poboljšao i nastavio dalje. Što više šećera stavite na objašnjenje, duže će ga boleti. Obavestite ga o svojoj nameri da razgovarate sa njim i ton ostavite pozitivnim, nikako svađalačkim. To je sve što imate da uradite. Šta će dalje uraditi, u potpunosti je na njemu.

4. Nemojte ih držati u rezervi

Pretpostavimo da ste prišli nekome da biste se upoznali jer ste mislili da ćete se dobro slagati. Međutim, susret je promenio vašu percepciju. Onda ne idite dalje. Umesto toga, jasno ga obavestite o svojim namerama. "Vi ste fina osoba", možete reći. "Ali shvatila sam da imamo veoma različite ciljeve u životu, što nas ne bi učinilo dobrim parom. Želim vam puno sreće u budunosti".

Dakle, sledeći put kada budete morali nekoga da odbijete, zapamtite ove predloge da biste ublažili udarac. Neće biti lako, ali ćete u najmanju ruku biti ljubazni!

Foto: Unsplash

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master