Follow us

Upomoć! Moji nam se mešaju u brak

Naši stari su govorili da se ne venčavate samo vas dvoje, nego ulazite u brak i sa njenom i njegovom porodicom. Nažalost, ovo može biti istina čak u 21. veku.

MissBloom TEAM
brak

Lepo je pomisliti kako dobijate još jedan par roditelja koji će vas voleti i savetovati. Međutim, linija između mudrosti i manipulacije je i dalje tanka.

Ako se u poslednje vreme osećate kao da se gušite od roditelja vašeg partnera ili partnerke i njihovog nametljivog mišljenja, čitajte dalje. Evo nekoliko znakova koji će vam reći da li se nečiji roditelji mešaju u vaš bračni život.

1. Savetuju vas kako da otuđite supružnika od njegove porodice

Dok je velika, srećna porodica mnogima san, ljudi ponekad žele da izoluju svoje voljene od drugih. Ako otkrijete da vam roditelji nude savete koji će udaljiti vašeg partnera od njegovih roditelja ili rođaka, onda morate razmisliti kako ćete se vi postaviti. Iako možda želite da se partner oseća blizak vašim roditeljima, on ne mora da protera svoj "klan” da bi ojačao svoju vezu sa vašim.

2. Savetuju vam da lažete supružnika ili prikrivate istinu

Iskrenost u braku je, kažu, najbolja politika. Ono što počinje "belim lažima” može se pretvoriti u snežnu grudvu nepoverenja koje može uništiti vaš brak iz temelja. Dakle, ako vas roditelji ohrabruju da prikrivate bilo šta, od plate do skupih poklona, razmislite o posledicama.

3. Pokušavaju da manipulišu karijerom vašeg partnera

Iako je prirodno da roditelji žele najbolje za svoje dete, pa time i vašeg partnera, neki roditelji su skloni tome da prekorače granice i odlučuju umesto vas. Bez obzira da li vaš partner želi da promeni posao radi boljeg radnog okruženja ili da u potpunosti preispita svoj put u karijeri, to je odluka o kojoj je najbolje razgovarati između vas dvoje. Zapamtite, ispunjavanje ambicija vaših roditelja može biti previše za vašeg partnera.

Foto: Unsplash

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master