PRIPREMA:
Patlidžan oprati, prepoloviti po dužini, posoliti i ostaviti da odstoji da pusti gorki sok. Svaku polovinu izdubiti kašikom i sadržaj isekati na kockice i ostaviti sa strane.
Na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckani crni i beli luk i šargarepu, na kraju dodati sitno sekani patlidžan (koji ste prethodno izdubili). Kada povrće omekša, dodati mleveno meso i dinstati još desetak minuta. Začiniti solju, biberom i karijem, i skloniti sa šporeta.
Patlidžan poređati u pleh za pečenje i svaku polovinu filovati nadevom. Paradajz iseći na krugove i poređati preko nadeva. U prethodno zagrejanoj rerni peći 20 minuta na 200 stepeni, posle toga smanjiti i pećie još dvadesetak minuta na 180 stepeni. Pred kraj pečenja, na patlidžan staviti rendani kačkavalj i peršun. Poslužiti uz kiselo mleko ili pavlaku.
Tekst: Redakcija magazina MIss Bloom
Foto: Shutterstock