Follow us

Ovakvu pastu do sada niste probali!

Ljubitelji paste, vreme je da isprobate dva nova, savršena recepta koja će uživanje u ovom italijanskom specijalitetu podići na viši nivo!

MissBloom TEAM
Pasta

Ljubitelji paste, vreme je da isprobate dva nova, savršena recepta koja će uživanje u ovom italijanskom specijalitetu podići na viši nivo!

Taljatele sa šampinjonima i slaninicom

Sastojci:

  • 400 g taljatela
  • 200 g sitno iseckane slanine
  • 400 g šampinjona
  • 350 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • peršunovo lišće, sitno iseckano
  • 1/2 kašičice bosiljka (suvog ili svežeg)
  • po potrebi soli
  • maslinovo ulje

Priprema:

Pečurke oprati i iseckati na listiće. U voku, na malo ulja prodinstati pečurke, kada voda ispari staviti seckanu slaninu na kockice, sve vreme mešajući dok slanina pusti miris. Dodati suvi biljni začin, peršun, bosiljak i na kraju pavlaku za kuvanje. Ukoliko volite slanije, dodajte so, ali vodite računa da ne presolite. U mađuvremenu, u ključaloj vodi sa kašičicom soli i malo ulja skuvati taljatele. Vreme kuvanja zavisi od testenine, pa kuvati prema uputstvu. Dobro oceđeno testo pomešati sa sosom i poslužiti toplo.

Ovakvu pastu do sada niste probali!

Zapečena pasta sa piletinom

Sastojci:

  • 500 g testenine
  • po želji (pene)
  • 200 g pilećeg belog mesa (sitno seckanog)
  • glavica manjeg brokolija
  • 4 paradajza, isečena
  • na polovine
  • 2 velike kašike maslaca
  • 5 velikih kašika maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka
  • 400 ml kisele pavlake
  • 50 ml vode
  • so, biber, suvi začin
  • 200 g parmezana
  • 100 g rendanog
  • sira po želji
  • sitno seckan bosiljak

Priprema:

Skuvati brokoli, razdvojiti cvetove i ostaviti u činiju sa strane. U tiganju na malo ulja propržiti sitno iseckan beli luk i belo meso isečeno na trake ili kockice. Zatim dodajte vodu, pavlaku i začine, osim bosiljka i kuvajte nekoliko minuta. Na kraju, dodajte parmezan, rendani sir i bosiljak i kuvajte dok se sir ne otopi. U međuvremenu skuvati testeninu u ključaloj vodi sa malo ulja i soli.

Sklonite sa vatre i lagano pomešajte sa skuvanom testeninom, dodajte brokoli i isečeni paradajz. Sve ravnomerno rasporedite u tepsij i pecite na 180 stepeni oko pola sata. Pred kraj, izvadite tepsiju, pospite sa rendanim sirom i pecite još desetak minuta, da lepo porumeni.

Pasta

Tekst: Redakcija MissBloom.rs

Fotografije: Shutterstock

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master