SASTOJCI:
Za koru:
2 šolje badema, 1 šolja urmi, kašičica kakaoa, voda po potrebi (da se smesa poveže)
Za fil:
2 šolje višanja, 2 šolje indijskih oraha, šolja kokosovog mleka, 3 supene kašike kokosovog ulja, 2 supene kašike čija semenki, 2 supene kašike meda ili javorovog sirupa
Za preliv: želatin
PRIPREMA:
Sve sastojke za koru stavite u multipraktik/blender i mešajte ih dok ne dobijete glatku smesu. Dobijenu koru stavite u odgovarajući kalup. Preko dobijene kore poređajte šolju višanja. Zatim, sve ostale sastojke za fil, osim preostalih višanja, stavite u multipraktik/blender i mešajte ih dok ne dobijete sjedinjenu smesu. Dobijeni fil stavite preko kore i višanja. Napravite preliv od želatina, prema uputstvu sa kesice, i prelijte preko. Kada se ohladi, odložite tortu u frižider
Tekst: Redakcija magzina Miss Bloom
Foto: Shutterstock