
SASTOJCI:
6 jaja
250 g putera
210 g šećera u prahu
200 g čokolade
ekstrakt ruma
50 g prezle (hlebnih mrvica)
250 ml slatke pavlake
PRIPREMA:
Odvojiti žumanca od belanaca. Od belanaca umutiti čvrst sneg i ostaviti ga u frižideru. Potom, umutiti žumanca sa šećerom, omekšalom čokoladom i puterom (prethodno dobro umućenim), pa pažljivo umešati umućena belanca.
U polovinu smese dodati prezlu i peći dvadesetak minuta u zagrejanoj rerni na 200C. U drugu polovinu dodati ekstrakt ruma (prema ukusu) i odložiti u frižider. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa filovati kremom iz frižidera. Na kraju, premazati umućenom slatkom pavlakom i tortu ostaviti u zamrzivaču. Pre serviranja, tortu izvaditi iz hladnjaka desetak minuta ranije.
Tekst: Redakcija magazina Miss Bloom