Follow us

Ledena torta sa rumom i čokoladom

Pored ukusa omiljena stvar u vezi ove torte nam je činjenica da se brzo i lako pravi. Probajte i javite nam utiske!

MissBloom TEAM
ledena_torta_rum_cokolada_

SASTOJCI:

6 jaja

250 g putera

210 g šećera u prahu

200 g čokolade

ekstrakt ruma

50 g prezle (hlebnih mrvica)

250 ml slatke pavlake

PRIPREMA:

Odvojiti žumanca od belanaca. Od belanaca umutiti čvrst sneg i ostaviti ga u frižideru. Potom, umutiti žumanca sa šećerom, omekšalom čokoladom i puterom (prethodno dobro umućenim), pa pažljivo umešati umućena belanca.

U polovinu smese dodati prezlu i peći dvadesetak minuta u zagrejanoj rerni na 200C. U drugu polovinu dodati ekstrakt ruma (prema ukusu) i odložiti u frižider. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa filovati kremom iz frižidera. Na kraju, premazati umućenom slatkom pavlakom i tortu ostaviti u zamrzivaču. Pre serviranja, tortu izvaditi iz hladnjaka desetak minuta ranije.

Tekst: Redakcija magazina Miss Bloom

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master