
SASTOJCI:
Za granolu:
250 g ovsenih pahuljica, 100 g kokosovog brašna, nekoliko suvih šljiva, 2 kašike čia semenki, 150 g badema, krupno seckanih, 4 kašike smeđeg šećera, 6 kašika javorovog sirupa ili meda, 4 kašike suncokretovog ulja
Preliv:
Jagode, 250 ml slatke pavlake
PRIPREMA:
Granola podseća na musli, ali je mnogo zdravija i ukusnija. Pripremite granolu tako što ćete sve sastojke pomešati, osim jagoda, i rasporediti po plehu za pečenje, na koji ste stavili peki papir, i peći u zagrejanoj rerni na 120C, oko sat vremena. Povremeno promešajte sadržaj. Pečenu granolu ohladite. Možete je unapred pripremiti i čuvati u staklenoj ambalaži.
Parfe napravite tako što ćete veću staklenu čašu obložiti seckanim jagodama, pa ređati red slatke pavlake, red granole i na kraju bogato dekorisati jagodama.
Tekst: Redakcija magazina Miss Bloom
Foto: Shutterstock