Follow us

Celebrity Style Tips: Neka vam zvezde urede orman

Iako se "normalan" svet ne može baš pohvaliti riznicom brendirane odeće koju poseduju bogatašice iz šou-biznisa, lako je primetiti da su im garderoberi uređeni kao apoteke.

MissBloom TEAM
style tips poznatih

Ne morate biti bogati i slavni da biste imali krcate ormane. A kada se to dogodi - jer nam je žao da se rastanemo omiljenih komada - zateknemo se u čudu. Nismo srećni, nego očajni. Nema one košulje, a znam da sam je videla prošle nedelje. Dobro, obući ću haljinu, samo ako nađem jednu koja nije izgužvana. Jedna cipela je tu. A gde je druga?

Ovakve situacije su poznate svima. Iako se "normalan" svet ne može baš pohvaliti riznicom brendirane odeće koju poseduju bogatašice iz šou-biznisa, lako je primetiti da su im garderoberi uređeni kao apoteke. U njima je sve na svom mestu. Zato možemo primeniti njihove savete o organizaciji ormana kako bismo u svakom trenutku znali gde su nam farmerke, a gde "nešto za gore" koje želimo da obučemo. Profili na Instagramu su pravo nadahnuće za to, a evo nekoliko trikova koje su za The Zoe Report otkrile glumice, muzičarke, modeli, voditeljke, influenserke...

Pokažite svoje blago

Ne mora sve biti skriveno - posebno ako imate dragocene komade koji vas čine srećnim kada ih gledate svaki dan. Supermodel Klaudija Šifer se zato dosetila da pronađe prazan prostor u ormanu koje je lako videti, a čak se može i napraviti takvo mesto. Zatim se poigrajte tašnama, torbama, šeširima i drugim aksesoarima tako da od njih napravite umetničko delo u svom domu.

Dodajte otvorene police

Možda ste iznajmili stan sa sobicom koju možete koristiti umesto ormana ili imate ogroman plakar koji liči na ogromnu rupu. Bilo kako bilo, vredi investirati u otvorene police, kao što je to učinila Kjara Feranji. One su povoljne, pa možete kupiti onoliko koliko vam odgovara i upotrebite ih za slaganje majica, džempera, farmerki, cipela i još mnogo toga.

Koristite kutije

Za sve one drage sitnice koje retko nosite, a ne želite da ih se rešite, ili veš koji vam se meša sa komadima koji idu preko njega, nabavite dekorativne kutije, baš poput Moli Sims. Tako ćete ih sakriti od pogleda, a sigurno ćete uneti i malo stila u svoj orman.

Trik za cipele

Previše cipela? Hvatajte beleške od Kortni Kardašijan, koja koristi jednostavan trik da sve stanu na police. Umesto da ih sve poređate na klasičan način, jedne pored drugih, slažite ih tako da stavite jednu u jedan smer, drugu u drugi. Iznenadiće vas koliko prostora viška ćete dobiti kada saberete sve površine na kojima su vam cipele. I dobiti ideju za kupovnu novih...

Rasveta u ormanu

Uopšte nije zabavno kopati po mračnom ormaru, naročito kada žurite ujutro da biste pronašli bluzu koja ide uz suknju u rukama. Neki za ovu misiju koriste baterijsku lampu na telefonu, a muzičarka Keri Undervud ima genijalno rešenje. Zašto ne ugradite nekoliko lampica? Ili u nekom od top-šopova ne nabavite svetiljke na baterije koje prijanjaju na svaku površinu.

Složite odeću po bojama

Ovo je jedan od najstarijih trikova i uvijek djeluje. Mnoge zaljubljenice u modu, kao što je lepotica iz "Momaka sa Medisona", Dženjuari Džons, primenjuju ga da bi uvele red u garderobu. Tako ćete se bolje snalaziti u ormanu, a trik vredi i za slaganje tašni, cipela, jakni, kaputa, blejzera...

Tekst: Milica Đorđević

Fotografije: Profimedia, Instagram

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master