Follow us

Anđelina vs. Bred: Šta će biti sa vinogradom?

Posle mučne borbe za imovinu i starateljstvo nad decom, Anđelina Džoli ženi da bivšem suprugu uzme ono što najviše voli.

MissBloom TEAM
bred pit i andjelina dzoli

Izgleda da najvećoj humanitarki i najvećem zavodniku Holivuda nije dovoljno to što su bili učesnici jednog od najskupljih razvoda u istoriji šou-biznisa, nego su nastavili da razmenjuju "šamare" i nakon što je brakorazvodna parnica okončana. A to je tek trajalo dugo, dok su se Anđelina Džoli i Bred Pit dogovorili kako će podeliti zajedničku imovinu i starateljstvo nad šestoro dece. Ipak, ostalo je još nešto oko čega mogu da povedu novi rat. To je imanje Miraval u Francuskoj, na kojem se par venčao 2014. godine. Slavni glumac je tužio bivšu suprugu, optužujući je da je nezakonito prodala svoj udeo. On tvrdi da su se dogovorili da niko to neće učiniti bez znanja i odobrenja onog drugog. Anđelina je drsko prodala svoj deo ruskom biznismenu Juriju Šefleru navodno samo zato što je vinograd na imanju postao Bredova strast. U sudskim dokumentima, podnesenim sudu u Los Anđelesu, stoji sledeće: "Anđelina Džoli je iskoristila navodnu prodaju bez znanja Breda Pita, uskraćujući mu pravo na pristanak koje mu je obećano i pravo prvootkupa koji je njen poslovni subjekt dugovao njegovom. Prodala je svoj deo sa znanjem i namerom da će Šefler i njegove podružnice nastojati kontrolisati posao kojem se Bred Pit posvetio i potkopati njegovo ulaganje u Miraval".

Sporno imanje se nalazi u selu Korens na jugoistoku Francuske. Sastoji se od vile s 35 soba, bujnih vrtova, fontani, ribnjaka, akvadukta, i u svom sklopu pored vinograda ima i privatnu kapelu. Imanje su njih dvoje kupili još pre četrnaest godina za oko 28 miliona dolara kako bi tamo odgajali decu i vodili porodični biznis sa vinima.

Bred Pit je u vinograd uložio dosta novca i vremenom postao jedan od uglednih svetskih proizvođača vina, dok je Džoli, prema sudskim dokumentima, još 2013. prestala da učestvuje u poslovima. Glumica je, sa svoje strane, obavestila supruga da odluku donosi "teška srca", i objasnila da je kupila Miraval s Pitom kao mesto za koje je verovala da će "biti njihov zajednički dom do kraja života". Zatim je prošle jeseni grupa Stoli, Tenute del Mondo, objavila da je kupila njenih 50 posto udela u imanju i vina koja proizvodi. Posao od tada kontroliše Šefler. Iznenađen, Pit tvrdi da više ne može da koristi dvorac kao svoj dom niti da nadgleda firmu koju je stvorio. "Džoli nastoji da povrati nezarađenu nenamernu dobit za sebe dok nanosi besplatnu štetu Pitu", navodi se u tužbi i napominje da je tužena odavno prestala da doprinosi Miravalu, dok je tužitelj ulagao kapital u posao s vinima. "Anđelina Džoli se trudi da prigrabi prihod koji nije zaradila i povraćaj ulaganja koje nije uložila", zaključuje se u tužbi. Nekada zajednička nekretnina danas vredi stotine miliona dolara. Pošto u tužbi nije precizno navedeno, pretpostavlja se da Pit želi da se kupoprodajni ugovor s ruskim biznismenom poništi, a on sam dobije pravo preče kupovine.

Foto: Profimedia

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master