Follow us

Pad princa Plejboja

Pošto mu je sama kraljica Elizbeta naredila da počisti skandal za sobom, Endru je u 62. godini prvi put počeo da plaća dugove od kojih ga je do sada štitila sama kruna.

MissBloom TEAM
princ endru

Što se više koprcao, dublje je tonuo u laži. Koliko je naštetio britanskoj monarhiji, pokazuje i odluka Elizabete Druge da mu se, na kraju, oduzme i svih 12 počasnih vojnih titula. Kraljica je morala da popusti pod pritiskom najuglednijih britanskih veterana, jer su svi, njih 150, objavili pismo i zahtevali od kraljice - nisu molili - da mu se oduzmu te počasti jer ih je sramota što je u njihovom društvu. Princ Endru od Vindzora je, naime, od 1982. bio je učesnik rata za Folklandska ostrva. Ovo je bila samo kap u čaši protesta, jer slično misle i mnogi prinčevi sunarodnici. Odluku kraljice podržali su prestolonaslednik Čarls i njegov sin Vilijam. Nekadašnji plejboj plave krvi i majčin mezimac postao je otpadnik od krune. Evo kako se to dogodilo.

Skandal zbog seksa sa maloletnicom dugo je bio taman oblak koji je pretio da ugrozi proslavu kraljičine 70. godišnjice na britanskom prestolu. Na talonu je bilo nešto mnogo više od elitne vojne parade i vatrometa: sam ponos nacije. Sramoćenje simbola Velike Britanije, kraljice, nije dolazilo u obzir, a baš to bi se dogodilo jer je epilog mučne sudske drame bio je očekivan. Ono što je ipak iznenadilo bila je brzina kojom se čuveni pedofilski skandal raspetljao. Sve je rešeno naredbom Endruove majke, 95-godišnje Elizabete Druge. Ona je naredila da se smesta uredi vansudska nagodba s tužiteljkom Virdžinijom Đufre, koja danas ima 38 godina.

Princ je nagodbom izbegao suđenje u Njujorku koje je bilo zakazano za kraj ove godine, gde bi ga advokati tužiteljke ispitivali danima. Ako se zna da Amerikanci nisu imali naročitog obzira ni prema bivšem predsedniku Bilu Klintonu kada su ga saslušavali zbog afere s pripravnicom Monikom Levinski - tada je morao da odgovara i na pitanja o obliku svog polnog organa - lako je zamisliti šta bi tek čekalo britanskog princa. Đufre, Amerikanka koja danas s porodicom živi u Australiji, obvezala se da u zamenu za 12 miliona funti neće istupati u javnosti, bar dok se ne završi proslava kraljičinog jubileja, piše Metro. Od tog iznosa, dva miliona idu njenom dobrotvornom fondu. Pošto je proslava prošla, medijski izvori već javljaju da se spremaju filmovi, intervjui i knjige o poznatoj mučnoj temi: kako se seksualno iskorišćavaju ranjive i sebi prepuštene devojčice. Princ je nagodbu isplatio tako što je prodao vilu u Švajcarskoj, što je verovatno jedan od najskuplje plaćenih seksusalnih odnosa u istoriji sveta. Endru je 2001. spavao s tada 17-godišnjom Virdžinijom, svestan da je ona tada bila tek nešto malo mlađa od njegove dve ćerke, Beatris i Judžinije. Kako je do nje došao? I to je odavno poznato. Virdžinija je bila "vlasništvo” osuđenog seksualnog podvodača i pedofila Džefrija Epstajna, koji je 2019. pronađen mrtav u zatvoru u Njujorku. Britanski prince je zapravo bio samo jedan od moćnih ljudi koji su Virdžiniju koristili kao seksualnu igračku, a ona je na sudu rekla da nije smela nikoga da odbije jer je strahovala za svoj život. Kada je doneta odluka o nagodbi, dokument je objavio britanski Mirror, posebno ističući sledeći pasus: "Princ Endru nikada nije nameravao da zloupotrebi njen karakter i prihvata činjenicu da je ona patila i kao žrtva zlostavljanja i kao meta nepoštenih javnih napada. Poznato je da je Džefri Epstajn trgovao bezbrojnim mladim devojkama tokom mnogo godina, te žali zbog svoje povezanosti s Epstajnom i pohvaljuje hrabrost Virdžinije Đofre i drugih preživelih".

Bilo je to samo nekoliko dana pre no što su prinčevi advokati tvrdili da je Virdžinijina fotografija s princem iz marta 2001, snimljena u domu Epstajnove pomagačice u elitnom londonskom kvartu Belgravija - lažna. Sam princ je takođe tvrdio da želi da ode na suđenje u Njujork kako bi dokazao nevinost i skinuo ljagu s imena. A posle hapšenja Epstajna, kada je njegova žrtva javno progovorila, Endru je tvrdio da je ne poznaje. Verovalo se, naime, da je ta fotografija nestala. A pošto je ipak pritisnut dokazima, princ najpre nije mogao da je se seti, čak je davao intervjue u kojima je tvrdio da je žrtva ucene. Međutim, njegova ćerka Beatris, koja je u vreme zločina imala 12 godina, odbila je da mu da lažni alibi - da ju je, navodno, u vreme nastanka fotografije vozio na dečiji rođendan u jedan restoran - a princezinu priču je potvrdilo i osoblje Endruove rezidencije. Kasnije se otkrilo da je Džefri Epstajn bio 2000. godine među zvanicama na proslavi kraljičinog rođendana u dvorcu Vindzor, a Endru ih je iste godine pozvao i na kraljičino imanje Sandringam. Mediji su na kraju zaključili da je bilo bolje da se princ branio ćutanjem umesto lažima, koje su ga, zapravo, i razotkrile kao ljubitelja maloletnica.

Foto: Profimedia

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master