Follow us

Kejt Bekinsejl: Previše pametna za svoje dobro

"Visok IQ može biti hendikep u karijeri"

MissBloom TEAM
glumica visok nivo inteligencije

Zvezda filma "Podzemni svet” je izašla iz lika Selene, uletela pravo u emisiju legendarnog radijskog voditelja Hauarda Sterna i priznala ono što mnoge njene koleginice ne bi. Prisetila se da su joj izmerili koeficijent inteligencije od 152 kada je bila dete, i čak je pozvala svoju majku da potvrdi tu brojku.

- To je skoro nivo Ajnštajna. Oh, volelo bih da imam IQ 152 - rekao je Stern. - Ne bi - odgovorila je Kejt. - Svaki lekar, svaka osoba koju sam ikada srela je rekla: „Bili biste mnogo srećniji da ste 30 odsto manje pametni”, a ja sam sigurna da je to istina. Meni to nije dobro. Zaista mi ne pomaže u karijeri. U stvari, mislim da je to zapravo mogao biti hendikep - istakla je britanska glumica.

Nažalost, ona nije objasnila zašto je toliki koeficijent inteligencije bio prepreka. Niti je pokazala detalje testiranja. Klub visokog koeficijenta inteligencije Mensa prihvata ljude sa 132 ili više bodova na školskim ispitima kognitivnih sposobnosti. Hauard Stren je pitao kako je Kejtina pamet uticala na njen ljubavni život.

- Uvek sam smatrala da mogu mnogo toga da oprostim ako je neko zabavan. Dakle, postoji određeni stepen inteligencije u nekom zabavnom sa kojim bih mogla da se upetljam - odgovorila je Kejt Bekinsejl.

Foto: Profimedia

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master