Follow us

Madona rekreirala pozu nage preminule holivudske dive

Slikajući se u pozi preminule legendarne glumice, Madona je otvorila mnoga pitanja. Naravno, javili su se i teoretičari zavera.

MissBloom TEAM
madona kao mrtva merlin monro

Madona je za magazin "V" pozirala kao mrtva Merilin Monro i izazvala čitavu skalu reakcija. Na jednom kraju je navodna bizarnost koji se preliva u moralističko odmahivanje glavom jer se u 63 godini kraljica popa "slikala gola". Na drugom je razmišljanje, šta je htela da nam poruči. Madona je, naime, kreirala samrtnu postelju čuvene glumice - podražavala ju je kako leži naga na dušeku, pored noćnog ormarića punog tableta.

Ikona zlatnog doba Holivuda je imala puno "naj” atributa, pa i onih koji se tiču njenog političkog uticaja. Nerazjašnjena smrt u 36 godini i dalje je predmet brojnih spekulacija, a mnogi teoretičari zavere tvrde kako je fatalna plavuša i dalje živa. Istina jeste da je od početaka karijere Monro bila okružena sumnjivim ljudima. Tom Keli je snimio njene golišave fotografije koje je zatim kupio Hju Hefner i tako se ona krajem 1953. našla u prvom broju magazina Playboy.

Bez obzira na glamur, slavu i novac kojim se okružila, ova glumica je privatno morala biti prilično nesrećna: tri propala braka, dva pobačaja, suicidalna upozorenja. Međutim, njeni prijatelji, koji su je videli dva dana pred smrt, tvrdili su da ona uopšte nije bila depresivna. Govorili su da je pregovarala o novim ulogama u filmovima. Kada se to spoji sa podatkom koji danas zna ceo svet, da je bila u ljubavnoj vezi sa američkim predsednikom Džonom F. Kenedijem, eto "poslastice” za teoretičare zavera koji su se posle Madoninih snimaka ponovo probudili. Ali, ni tu nisu saglasni, jer neki tvrde da je Monro ubijena, drugi da je njena smrt nameštena.

Evo najluđih teorija zavere o kraju holivudske ikone 20. veka.

1. Glavna teorija o smrti Merlin Monro kaže da je Kenedi naručio njeno ubistvo. Navodno, ona nikako nije mogla podneti to što ju je odbacio, pa je 1962, na Kenedijevom rođendanskom slavlju odlučila da ga ponovo zavede senzualnim izvođenjem pesme: "Srećan rođendan”, uz dodatak "Gospodine predsedniče”. Pošto se predsednik uplašio da će Monro javno progovoriti o njihovoj vezi i uništiti mu reputaciju, odlučio se na ekstremni korak.

2. Druga teorija će vas još više šokirati. Navodno je Monro bila u paralelnoj vezi i s predsednikovim bratom Robertom F. Kenedijem, pa ju je ovaj američki političar ugušio jer je glumica previše znala o saradnji Kenedijevih s mafijom. Navodno.

3. U novije vreme, svi bruje o verziji da je ubica njen psihijatar Ralf Grinson. Sled događaja u kobnoj noći nije razjašnjen, što je rodilo sledeću teoriju: psihijatar je došao u njen stan, a već se šuškalo da je bio zaljubljen u nju: navodno, postao je ljubomoran i opsednut njome pa joj je presudio prevelikom dozom sedativa, koji su, prema zvaničnom izveštaju, pronađeni u krvi nesrećne glumice.

4. Među najskandaloznijim teorijama je ona koja tvrdi da je tog kobnog 5. avgusta 1962, u stanu Monro je bila druga glumica, koja veoma liči na nju. Navodno, toj glumici je na nekom drugom mestu ubrizgana smrtonosna doza lekova pa je naknadno prebačena u stan kako bi se lažirala glumičina smrt. A pravu Merilin su, opijenu sedativima, Kenedijevi ljudi prebacili u Švajcarsku. Smeštena je u dobro čuvanu polikliniku. Tu je upoznala izvesnog doktora Loba i nastavila život s njim. Doktor je davno preminuo, ali je Merilin Monro još živa. Teoretski, tako dug život je moguć jer je glumica vršnjakinja britanskoj kraljici Elizabeti i danas bi imala 95 godina.

Foto: Profimedia

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master