Follow us

Princ Vilijam napao milijardere

"Spasavajte Zemlju, ne bežite u svemir"

MissBloom TEAM
princ vilijam

Iako je sedam godina služio u Kraljevskom vazduhoplovstu, britanski princ Vilijam nimalo nije oduševljen letovima u svemir. Kao gorljivi ekološki aktivista, sada se obrušio na milijardere poput Džefa Bezosa, Ilona Maska i Ričarda Brensona.

Oni bi morali da se fokusiraju na klimatske probleme umesto što ulažu u putovanja među zvezde, rekao je vojvoda od Kembridža u intervjuu za BBC.

- Potrebni su nam najveći umovi sveta da bismo popravili planetu, a ne da tražimo drugo mesto na kojem možemo da živimo - upozorio je Vilijam. Njegova izjava je došla dan nakon što je 90-godišnji glumac Vilijam Šatner, koji je godinama igrao u "Zvezdanim stazama”, otputovao u svemir sa Bezosovom kompanijom Blue Origin. Raketa za komercijalne letove pružila je priliku čuvenom "kapetanu Kirku” da zaista vidi kako je među pravim zvezdama. Zajedno sa još troje putnika, Šatner je lansiran na visinu od oko 107 kilometara, tik izvan atmosfere. Sam Bezos je putovao letos. Tada je govorio da je putovanje u svemir neophodno da bi se spasio život na našoj planeti. U oblasti svemirskih letova Bezos ima oštru konkurenciju, Maskov SpaceX i Brensonov Virgin Galactic.

Britanska kruna se sve više se oglašava o klimatskoj krizi. Prestolonaslednik Čarls takođe redovno govori koliko je važno rešiti probleme koji uništavaju našu planetu, dok njegov sin Vilijam o tome podučava svoju decu od malih nogu. U intervjuu je napomenuo koliko njegovog sina nerviraju prljave ulice. Iako ima svega osam godina, princ Džordž se odgaja tako da ne ostane "slep i gluv" za važna dešavanja u svetu.

Džordž je, navodi njegov otac, "iznerviran" i "zbunjen" zbog svog smeća koje ljudi ostavljaju na ulicama. Mladi princ redovno uzima u ruke đubretarski štap i čisti dvorište svoje škole, ali mu uopšte nije jasno "zašto se smeće stalno vraća”.

Prema Vilijamovim rečima, bila bi ogromna katastrofa ako njegova deca i dalje moraju da se bore za isti problem kada odrastu. - Bilo bi mi veoma žao ako bi Džordž dao intervju za tridesetak godina i morao da govori isto što ja govorim danas. Jer bi tada verovatno bilo prekasno - zaključio je princ Vilijam.

Foto: Profimedia, Instagram

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master