Follow us

Koliko su zdrave dijete poznatih žena?

Austrijski lekar je dao nedvosmislen odogovor Viktoriji Bekam i drugim zvezdama šou-biznisa koje se hrane po rigoroznim pravilima.

MissBloom TEAM
Koliko su zdrave dijete poznatih žena

Najbolji prijatelj mu je top chef Gordon Remzi, kuhinja u njegovoj londonskoj vili je glavna pozornica, a kada dođu praznici, slavlja ili drugi dani uživanja, on je i sam za šporetom: Dejvid Bekam je dokazani gurman i strastveni kuvar amater.

Njegova supruga, s druge strane, voli jelovnik koji je provereno zdrav i već na prvi pogled - dosadan. Ona ne mari za nove recepte, otkrio je nedavno bivši fudbalski as u jednom podkastu o supruzi Viktoriji Bekam: "Postajem veoma emotivan kada su u pitanju hrana i vino. Kada pojedem nešto dobro, želim da svi to probaju. Nažalost, u braku sam sa nekim ko jede isto poslednjih 25 godina. Otkad je poznajem, jela je samo ribu sa roštilja i povrće kuvano na pari. Viktorija retko odstupa od ovoga", objavio je Bekam. Poslednji put je bivša članica Spice Girl’s, a današnja dizajnerka probala neki njegov gurmanluk kada je bila u drugom stanju s ćerkom Harper. Dakle, pre 11 godina. "To je bila jedna od mojih najlepših večeri", objavila je ona.

Odavno je poznato da Viktorija Bekam ima strogu rutinu, naročito u otmenim restoranima, gde čak sama priprema šta će pojesti. Ali, dijetalna rutina je ipak ne izdvaja u društvu šou-biznisa.

Glumica Eva Mendez se slično hrani, i to je objasnila jednom fitnes magazinu: "Ručak je uvek losos sa pirinčem ili kinojom, a ja se trudim da uz to obično jedem salatu. Tako je i za večeru. Ja sam rob navike u tom pogledu". Guru životnog stila, glumica Gvinet Paltrou takođe svakodnevno poslužuje ribu kuvanu na pari, sa raznim organskim povrćem, čak i kada je na odmoru u drugim zemljama. Osim toga, ume da jedan obrok zameni zelenim smutijem, odnosno šejkom od povrća. Njena koleginica Dženifer Aniston takođe svakog dana popije "zdravo" piće umesto čvrstog doručka: šejk od kolagena u prahu koji bi trebao da nas održi mladima i zdravima. Generalno, glumica je hodajući brojač kalorija i poznata je po tome da godinama izbegava šećer, mlečne proizvode i žitarice. Časopisu Shape je otkrila da nikada ne jede više od 1.300 kalorija. Ne pravi izuzetke, bar ne da se za njih zna, za razliku od Paltrou, koja je otvoreno priznala prošle godine nakon odmora u Italiji: "Pila sam vino i jela testeninu i mlečne proizvode i sve što nije trebalo da jedem, i bilo je zaista sjajno. Nikada nisam bila srećnija."

Dakle, koliko je zapravo zdravo jesti ribu i povrće iz dana u dan? Lekar Markus Metka, predsednik Austrijskog društva protiv starenja, u sastavu te hrane ne vidi problem: "Pošto je to visokokvalitetna hrana, sa nutritivne tačke gledišta ne može se mnogo reći protiv nje."

Jela bi uključivala dobre proteine, idealne masti u obliku omega-3 masnih kiselina, kao i fitohemikalije i dobre ugljene hidrate iz povrća. Sa druge strane, kolagenska pića Dženifer Aniston dobijaju žuti karton: "Nisu nezdrava, ali nisu mnogo efikasna i mogu povećati mokraćnu kiselinu".

Da li je monotonija obroka slavnih zabavna, drugo je pitanje, napominje Metka. Hrana, naime, uvek treba da bude povezana s uživanjem i nečim pozitivnim. "Dijeta Viktorije Bekam zvuči pomalo kompulzivno, nije nužno zdrava za psihu", zaključuje dr Metka.

Na kraju krajeva, Viktorija se smatra ljubiteljkom vina i ponekad ide predaleko u ovoj oblasti - tako da ova, inače veoma disciplinovana Britanka, ipak ima epikurejski porok.

Foto: Profimedia

PROČITAJTE JOŠ

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> master